Aina voi syyttää järjestelmää

Jotta maanantai tuntuisi oikeasti maanantailta, täytyy aina vähän sattua ja tapahtua.

Töiden jälkeen olin päättänyt, että koska lapsen ampumahiihtotreenit oli peruuntuneet kovan pakkasen takia, oli minulla loistava tilaisuus viettää hieman laatuaikaa lasten kanssa. Rakas puolisokin olisi pois jaloista, joten tilaisuus laatuaikaan olisi täydellinen.

Jokin vimma sai minut kuitenkin metsästämään kadonnutta koirien ruokatilausta, joka viime viikolla oli laitettu matkaan Salosta sovitusti.
Anu ja Tiia olivat saaneet pennuilleen ruoat todella nopeasti ja minäkin odotin kieli pitkällä omaani.
Vaan eipä näkynyt, eikä kuulunut.

Soitin Voimaeläin Antille ja pyysin häntä hieman tutkailemaan, että missähän pakettini on matkalla.
Pian Antti soittikin minulle takaisin ja kertoi, että tilaamani tuotteet on kyllä toimitettu Matkahuollon pisteeseen; K – Market Haarajoelle Järvenpäähän.
Vaikka saapumisilmoitusta en ollut saanutkaan, päätin Antin kehotuksesta lähteä käymään K – Marketilla tiedustelemassa pakettiani.

Ystävällinen kauppatäti etsikin pakettiani, niin järjestelmästä kuin liikkeen varastosta. Ei ollut pakettia.
Soitti jälleen Antille ja kerroin uutisen. Sanotaan näin, että Antti ei ihan ollut hyvillään kuulemastaan, mutta hurtilla huumorilla tästäkin selvittiin.
Olin kyllä varoittanut Anttia, että Keski-Uudenmaan alueella on musta-aukko, joka imee sisäänsä lähetyksiä, joita ei enää koskaan löydy.
Tämä alue sopii erinomaisesti ruumiiden hävitykseen niin Matkahuollon kuin Postinkin toimesta. Katoaa aivan varmasti jäljettömiin.

Antti aikoi sitten lähettää minulle huomisaamuna lähetyksen tunnukset, joilla viimeistään kadonnut lähetys pitäisi löytyä.
Noh. Koska itse en ehkä ole maailman kärsivällisin ihminen näiden asioiden kanssa ja tykkään pitää langat omissa käsissäni, soitin Matkahuollon asiakaspalveluun.
Esitin asiani ja ilman mitään tarkempia lähetystietoja, vain minun nimi ja lähettäjä tiedossa, löytyi paketti nopeasti ja paikannettiin… tattadaa! K – Market Haarajoelle Järvenpäähän.

Matkahuollon neuvokas asiakaspalvelija soitti kyseiseen markettiin ja niin paketti löytyi nopeasti. Loistavaa toimintaa ja upeasti hoidettu tilanne. Arvostan!
Eikä aikaakaan, kun sain saapumisilmoituksen tekstiviestinä.
Matka uudestaan kyseiselle marketille ja virnuilin kaupan tädeille, että Mitä minä sanoin! Se mun paketti OLI täällä koko ajan.
Mikään ei voita sitä tunnetta, kun olet oikeassa. Parasta koskaan.

Olihan markettitädit hieman nolona.
Eivät olleet kirjanneet saapuneita lähetyksiä järjestelmäänsä ollenkaan, mutta näppärinä naisina keksivät ontuvan selityksen kuinka järjestelmässä on jotain vikaa…
Niin. Onhan se järjestelmässä vika silloin, kun ihminen jonka sitä järjestelmää pitäisi käyttää, ei sitä käytä.

Antille soitin ja ilmoitin, että kadonnut paketti on löytynyt.
Ja jälleen muistutin häntä, että kyllä, Keski-Uusimaa on paikka, jossa ei ehkä kannata asua, jos vain on mahdollisuus asua jossain ihan muualla.
Ehkä minun seuraavat tilaukset saapuvat Salosta siten, että ne toimitetaan minulle suoraan kotiovelle, koska välikädet ovat niin epäluotettavia.

Pakettisekoilun jälkeen oli hyvä painella kotiin ruokakassien ja koiranruokien kanssa.
Oitis aloitin valmistamaan lasten kanssa herkullista ruokaa.
Ranskalaisia, kinkku-juusto täytteellä höystettyä kanaa, upea salaatti ja itse tehtyjä sämpylöitä.
Hyvän ruoan äärellä unohtuu ontuvat järjestelmäselityksetkin.