Jotain meistä

IMG_1968-001

Minä ja ensimmäinen dobermanni Donna TOKOkokeessa Inkoossa. Ensimmäinen TOKOkoe, ALO-luokka, 178p, ALO-pronssia ja kiertopalkinto: Iloisimmin tottelevalle dobermannille, eli ”Ganzian malja”.

Olen Heidi Suominen, palveluskoiraharrastaja ja harrastan dobermannien kanssa palveluskoirien jälkikoetta.
Olen harrastanut ja kilpaillut myös suojelukokeessa. Tokossa (tottelevaisuuskoe) olen kilpaillut myös, vaikka se on lajina lähinnä meille mukavaa vaihtelua vakavan palveluskoiralajin rinnalla.

Koirat ovat ”aina” kuuluneet jollain tavalla elämääni.
Ensikosketukseni koiriin olen saanut naapurin rouvan saksanpaimenkoiraan 80-luvulla, ja 80-luvun lopussa tutustuin samaisen rouvan Japaninspanieliin, joka nykyään tunnetaan nimellä Japanese Chin.
Sen jälkeen koiria on perheessämme ollut hoidossa useita ja vasta 90-luvulla saimme viimein oman koiran pitkän vinkumisen jälkeen.

Lyhytkarvainen mäyräkoira ”Sakari” oli ensimmäinen oma koira, joka teki suuren vaikutuksen rotuun. ”Sakari” on syy siihen, miksi edelleen pidän mäyräkoiraa rotuna suuressa arvossa.
Sakarin jälkeen elämässäni oli saksanpaimenkoira, sekarotuinen ja beagle (jokainen koira oli sekarotuinen, koska niiltä puuttui viralliset paperit).
Vuonna 2004 hankin ensimmäisen rekisteröidyn koiran, lyhytkarvainen mäyräkoira uros; Amianos Luigi aka Mörkö s. 14.05.2004 – 25.5.2015.

Ensimmäisen dobermannin hankin vuonna 2007.
BH Deep Delight Elegant Ellie aka Donna  4.11.2007 – 3.6.2014, eutanasia: Luusyöpä.

Tällä hetkellä kotonani on Donnan jälkeläinen IhQ. IP1, JK1, ZTP Sg1B ADpr BH Dream Bay’s Aphrodite s. 4.8.2013 ja tuontikoira Yhdysvalloista: Dobermanni uros BH Garjan’s Genuine Dream s. 15.1.2015.

Dobermanni tulee minun silmissäni olla sporttinen, elegantti ja valpas.
Sillä ei saa olla liioiteltua ulkomuotoa.
Dobermanni ei  saa mielestäni olla rakenteeltaan liian kevyt tai liian raskas.

Ihanne dobermannini on kotona ja arjessa mukava seuralainen, jonka kanssa on kiva lähteä lenkille tai oleilemaan ihmisten ilmoille muuten vain.
Työskennellessään väsymätön ja ihmiselleen uskollinen.
Ihanne dobermannillani ei ole liiallista vilkkautta, joka häiritsee ihmistä itseään ja koiraa.

Aika näyttää kuinka onnistun saavuttamaan ihanne dobermannini.
Se tie tulee olemaan pitkä, eikä takuulla helppo.

Olen Suomen Kennelliiton jäsen, Suomen Dobermannyhdistys ry:n jäsen,, Koirakerho Heiluhännät ry:n jäsen ja Action ry:n jäsen. Tilaan Suomen Palveluskoiraliiton lehteä.

Vuonna 2014 Suomen Dobermannyhdists ry palkitsi minut pronssisella ansiomerkillä, osoituksena ansiokkaasta työstä rodun ja yhdistyksen hyväksi.
Vuonna 2017 Suomen Dobermannyhdistys ry palkitsi minut hopeisella ansiomerkillä, osoituksena ansiokkaasta työstä rodun ja yhdistyksen hyväksi.

Käymäni kurssit
•Arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja 2014
•TOKOkoulutusohjaaja 2014
•Koetoimitsija MEJÄ 2009 (uusittu 2014)
•Koetoimitsija PK 2015
•Kasvattajan peruskurssi 2015

Kennelnimi Aito’s minulle myönnettin 14.8.2015.
Aito’s nimellä ei ole mitään sen suurempaa merkitystä.
Kun pohdin kennelnimeä, päätin, että sen on oltava lyhyt ja ytimekäs, sekä sellainen, että se istuu myös kansainvälisesti.
Koska englanninkieliset sanat ovat äärettömän suosittuja, keskityin suomalaiseen sanaan, johon on helppoa heittää englanninkielinen muunnos perään.
Puhelimessa pohdin ystäväni kanssa nimiä ja jostain mieleni sopukoista vain pulpahti: Aito’s.
Näin Aito’s oli syntynyt. Ilman sen suurempaa merkitystä.